Pompoen invriezen

Je kunt pompoen invriezen om deze langer vers te houden. Voordat je een pompoen in kunt vriezen is het belangrijk om deze in kleinere blokjes te snijden. Voor het snijden van de blokjes kun je een formaat van ongeveer 3 bij 3 centimeter aanhouden. Verdeel de blokjes vervolgens over een bakplaat, welke je voor ongeveer 2 uur in de vriezer legt. Na deze 2 uur, kun je de blokjes bevroren in een voor de vriezer geschikt bakje plaatsen en verder laten invriezen.

Een groot voordeel van een pompoen invriezen is het feit, dat je deze veel langer vers kunt houden. Een bijkomend voordeel is dat je ze in porties kunt verdelen, waardoor je minder van dit prachtige groenteproduct zal verspillen.

Hoe lang kun je pompoen in de vriezer bewaren?

Een pompoen invriezen zorgt ervoor dat je de pompoen voor een langere tijd kunt bewaren, tot wel 52 weken. Waarbij alle vitamines in het product behouden blijven. Ook de smaak gaat niet verloren, wanneer je de blokjes pompoen in de vriezer legt.

Het is voor het bewaren van pompoenblokjes in de vriezer wel belangrijk dat je deze zo goed mogelijk los van elkaar bewaart. Zorgt er dus voor dat je deze desgewenst over meerdere bakjes kunt verdelen. Zo komen de blokjes niet in de verdrukking.

Pompoen in de koelkast bewaren

Een pompoen gekoeld in de koelkast vers houden? Ook die mogelijkheid kan een optie zijn. Je kunt een pompoen vaak voor een langere tijd, soms wel tot 2 maanden, gekoeld bewaren. De kwaliteit van dit heerlijke groenteproduct speelt hierbij een grote rol. Des te beter de pompoen, des te langer kun je deze logischerwijs bewaren.

Bij een pompoen gekoeld bewaren kun je het beste de verpakking (die er soms omheen zit) verwijderen. De koelkast is een prima plek om een pompoen te bewaren. Echter is de optimale bewaartemperatuur vaak net iets hoger dan 10 graden. Plaats de pompoen daarom zo hoog mogelijk in de koelkast, in plaats van in de groentelade.

Hoe moet je pompoen invriezen?

Wanneer je een pompoen wilt invriezen kun je het onderstaande stappenplan gebruiken. Je kunt een pompoen het beste invriezen, omdat zowel de fruitschaal als de koelkast vaak niet optimaal zijn voor het vers houden van de pompen. Met het invriezen hiervan ben je ervan verzekerd, dat je een pompoen voor langere tijd kunt bewaren. Het enige dat je nog hoeft te doen is ontdooien van de benodigde porties.

Stappenplan pompoen invriezen

Pompoen invriezen

Een pompoen invriezen kan best lastig zijn! Hoe voorkom je dat de vriezer direct gevuld is? Volg dit recept om de pompoen vers en op smaak te houden. Je kunt een pompoen tot zeker 52 weken bewaren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 20 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • 2-3 diepvriesbakjes of -zakjes

Instructies
 

  • Snijd de pompoen aan, zodat je kleine blokjes krijgt.
  • Plaats de pompoen blokjes op een ovenrooster en plaats het rooster vervolgens in de vriezer.
  • Haal het rooster na ongeveer 2 tot 4 uur uit de vriezer.
  • Verdeel de pompoen blokjes over geschikte diepvriesschaaltjes. Je kunt ook zakjes gebruiken, al zijn deze minder geschikt.
  • Plaats de diepvriesschaaltjes in de vriezer.
Trefwoord pompoen invriezen

FAQ – Pompoen invriezen

Hoeveel gram pompoen per persoon?

Voor een pompoensoep heb je circa 350-375 gram pompoen per persoon nodig. Gebruik je de pompoen in een salade, dan volstaan de helft hiervan.

Hoe lang blijft pompoen goed?

Door pompoen in te vriezen blijft dit tot zeker 10 à 12 maanden goed. Bewaar je de pompoen in een kelder of soortgelijke donkere ruimte, dan kun je deze vaak één tot twee weken bewaren.

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like