Aubergine invriezen

Een aubergine invriezen zorgt dat deze langer vers blijft. Voordat je de aubergine in kunt vriezen is het belangrijk dat je deze bewerkt. Zo dien je de aubergine voor het invriezen hiervan te blancheren. Dit wordt ook met verschillende andere groenten gedaan bij het invriezen daarvan.

Een aubergine blancheren begint bij het verkleinen hiervan, door de aubergine in kleine stukjes te snijden. Doop de stukjes aubergine vervolgens onder in een pan met kokend water. Na het koken spoel je de stukjes aubergine met koud water voorzichtig af en laat je deze rustig lekken.

Een aubergine is een bijzonder kwetsbaar product. Door het invriezen van een aubergine profiteer je van het feit, dat deze veel langer vers blijft. Pak de ingevroren de aubergine uit de vriezer op het moment dat je deze nodig hebt voor de bereiding van een gerecht.

Hoe lang kun je aubergine in de vriezer bewaren?

Een aubergine invriezen zorgt dat je deze langer kunt bewaren, tot wel 52 weken nadat je deze hebt ingevroren! Een aubergine in de vriezer bewaren zorgt er ook nog eens voor dat de smaak en de vitamines behouden blijven. Invriezen is in het geval een aubergine slimmer dan het in de koelkast bewaren hiervan. Mede doordat de aubergine kwetsbaar is.

Je kunt aubergine stukjes het beste in diepvriesbakjes, luchtig verpakt, bewaren. Ook speciale diepvrieszakjes kunnen een optie zijn. Nadeel hiervan is dat de aubergine in de verdrukking kan komen, wat de kans vergroot dat er rotte plekken op de groente ontstaan.

Aubergine in de koelkast bewaren

Je zou een aubergine ook gekoeld vers kunnen houden in de koelkast. Houd er rekening mee, dat deze gemiddeld een aantal dagen vers blijft. Bij een aubergine is het heel belangrijk om deze uit de verpakking te halen na je aankoop. Dit zorgt ervoor dat de aubergine kan blijven ademen.

Hoewel je een aubergine gekoeld vers kunt houden, is de ideale temperatuur voor het bewaren van deze groente boven de 16 graden. Het is om deze reden raadzaam om de aubergine niet te lang in de koelkast te laten liggen.

Hoe moet je aubergine invriezen?

Wanneer je een aubergine wilt ingevroren wilt bewaren kun je dit het beste direct na aankoop doen. Met ons stappenplan ben je ervan verzekerd dat een aubergine langere tijd, tot 1 jaar na invriezen vers blijft. Waardoor je minder van dit heerlijke en vooral bijzondere stuk groente verspilt.

Stappenplan aubergine invriezen

 

Aubergine invriezen

Een aubergine invriezen helpt deze groentesoort vers te houden. Doordat de aubergine relatief kwetsbaar is, kun je deze minder goed in de koelkast bewaren. Dit recept vertelt je hoe het invriezen van de aubergines in z'n werk gaat.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 50 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • Snufje zout
  • 2-3 diepvriesbakjes of -zakjes

Instructies
 

  • Snijd de aubergine aan, zodat je stukjes/blokjes krijgt.
  • Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de aubergine stukjes gedurende 2 minuten koken, bij voorkeur zonder deksel.
  • Haal de aubergine stukjes uit het kokende water en spoel deze af met koud water. Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de aubergine stukjes in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvriesbakjes.
  • Plaats de porties aubergine stukjes in de vriezer.
Trefwoord aubergine invriezen

FAQ – Aubergine invriezen

Hoeveel gram aubergine per persoon?

Houd porties van 250 tot 300 gram aubergine aan per persoon. Gebruik je de aubergine in een bijgerecht, dan volstaat de helft hiervan.

Hoe lang blijft aubergine goed?

Aubergine invriezen zorgt ervoor dat je dit tot zeker 10 maanden kunt bewaren, vaak zelfs tot een jaar. In de koelkast is een aubergine zeer beperkt houdbaar, doordat de temperatuur hier niet ideaal is voor deze groente.

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like