Rabarber invriezen

Kies voor rabarber invriezen, zodat je dit heerlijk vers kunt houden! Voordat je de rabarber in de vriezer kunt bewaren, is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen.

Dit kun je doen door de rabarber te blancheren. Hierbij snijd je de rabarber in stukjes, laat je de rabarber gedurende 2 minuten koken en spoel je dit vervolgens af met koud water. Als de rabarber na het uitlekken hiervan droog is, kun je deze in porties verdelen om in te vriezen.

Met het invriezen van rabarber voorkom je verspilling. Door rabarber over kleinere porties te verdelen, kun je steeds pakken wat je nodig hebt bij de bereiding van een gerecht.

Hoe lang kun je rabarber in de vriezer bewaren?

Het invriezen van rabarber heeft voordelen. Na rabarber invriezen kun je de rabarber maar liefs 52 weken heerlijk vers houden. Waarbij het goed is om te weten dat alle vitamines bewaard blijven. Zo kun je altijd een heerlijk vers product uit de vriezer halen.

Voor het bewaren van rabarber kun je het beste diepvrieszakjes, ontdaan van lucht, kiezen. Ook rabarber bewaren in bakjes is natuurlijk een goede oplossing! Doorgaans is het makkelijker om fruit en groente uit een bakje te laten ontdooien.

Rabarber in de koelkast bewaren

Naast de mogelijkheid om rabarber in te vriezen, kun je rabarber gekoeld vers houden. Je kunt dit fruit vaak 5 tot 7 dagen vers houden. Net als bij elk vers product, is de kwaliteit belangrijk. Hoe verser de rabarber, hoe langer je deze in de koelkast kunt houden. Een verse rabarber voelt steviger aan!

Bij rabarber gekoeld bewaren kun je deze het beste in de groentelade bewaren. Zorg er hierbij voor dat andere producten in de koelkast niet tegen de rabarber aankomen. Zo kan het product niet beschadigen bij het bewaren ervan.

Hoe moet je rabarber invriezen?

Als je rabarber wilt invriezen kun je het beste ons stappenplan aanhouden. Aan de hand van dit stappenplan ben je ervan verzekerd dat je rabarber voor een langere tijd in de vriezer vers kunt houden. Je verspilt hierdoor minder van dit prachtige product.

Stappenplan rabarber invriezen

Rabarber invriezen

Rabarber invriezen helpt je te voorkomen, dat je een deel van deze fruitsoort weg moet gooien. Hoewel rababer relatief stevig is, blijft het maar beperkt houdbaar in een koelkast.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 21 kcal

Ingrediënten
  

  • 650 gr rabarber
  • Snufje zout
  • 2-3 diepvriesbakjes of -zakjes

Instructies
 

  • Snijd de rabarber aan, zodat je kleine stukjes krijgt.
  • Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de rabarber stukjes gedurende 2 minuten koken (zonder deksel).
  • Haal de rabarber stukjes uit het kokende water. Spoel de rabarber stukjes af met koud water. Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de rabarber stukjes in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvrieszakjes.
  • Plaats de porties rabarber stukjes in de vriezer.
Trefwoord rabarber invriezen

FAQ – Rabarber invriezen

Hoeveel gram rabarber per persoon?

Ga uit van 250-275 gram rabarber per persoon in de meeste gerechten. Vaak wordt van rabarber een moes gemaakt, wat heerlijk is bij salades en toetjes.

Hoe lang blijft rabarber goed?

Rabarber invriezen betekent dat je dit tot zeker 10 à 12 maanden kunt bewaren. Leg je de rabarber in de groentelade van de koelkast, dan is dit beperkt houdbaar.

Meer lezen over fruit invriezen? Bekijk ons overzicht eens!