Courgette invriezen

Een courgette invriezen? In dat geval moet je de courgette voorafgaand aam dat je de courgette wilt invriezen al een beetje klaarmaken. Je doet dit door de courgette in schijfjes te snijden, waarna je deze schijfjes korte tijd gaat blancheren. Het blancheren van de courgette bestaat uit een kort kookmoment van maximaal 2 minuten. Na het koken spoel je de schijfjes courgette voorzichtig af onder koud water en laat je deze uitlekken. Je kunt dit het beste doen op een rooster, bijvoorbeeld van een oven.

Na het uitlekken is het belangrijk dat de schijfjes zo veel mogelijk los van elkaar blijven. Daarom kun je een courgette het beste op een schotel sorteren, waarna je deze kunt invriezen.

Bij een courgette invriezen profiteer je van het feit dat de courgette langere tijd vers blijft. Daarbij ga je het onnodig verspillen van heerlijke groenteproducten tegen, omdat je ze gemakkelijk in porties kunt verdelen.

Hoe lang kun je courgette in de vriezer bewaren?

Het in de vriezer bewaren van een courgette kan als bewerkelijk worden gezien. Je snijdt de courgette immers in meerdere stukken. Toch blijven de vitamines en de smaak van de courgette behouden, wanneer je deze in de vriezer bewaart. Het invriezen van een courgette zorgt ervoor dat je deze tot 52 weken vers kunt houden.

Een courgette kun je het beste op een schaal in de diepvries bewaren. Hierbij is het belangrijk, dat je deze plaat afdekt. Het zorgt ervoor dat het vocht behouden blijft. Voor courgettes zijn diepvries zakjes of bakjes niet aan te raden.

Courgette in de koelkast bewaren

Een alternatief voor een courgette invriezen, is de courgette bewaren in de koelkast. Deze blijft vaak 5 tot soms wel 9 dagen vers. Zeker als de courgette van goede kwaliteit is! Waar wij ook vanuit gaan, bij een courgette in de koelkast bewaren. De kwaliteit van een courgette kun je weten door de stevigheid te voelen. Als je de courgette kunt induwen is deze minder vers.

Een courgette gekoeld bewaren kun je het beste doen zonder plastic eromheen en vrij van andere in verpakkingen waar de courgette tegenaan kan stoten. De voorkeur heeft de groentelade binnen een koelkast.

Hoe moet je courgette invriezen?

Wanneer je courgette wilt invriezen is ons stappenplan een goede methode. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je de courgette langere tijd vers houdt. Zo verspil je minder van deze heerlijke groente. Het enige dat je hoeft te doen voor gebruik is de courgette ontdooien.

Stappenplan courgette invriezen

Courgette invriezen

Met een courgette invriezen zorg je ervoor, dat je delen van de courgette op een later moment nog eens kunt gebruiken. Het is belangrijk de courgette op de juiste wijze te behandelen, alvorens je deze invriest.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 11 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 27 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • Snufje zout
  • Groot rooster

Instructies
 

  • Snijd de courgette aan, zodat er schijfjes ontstaan.
  • Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg eventueel een klein beetje zout aan het kokende water toe. Laat de courgette schrijfjes maximaal 2 minuten zonder deksel koken.
  • Haal de courgette schijfjes uit het kokende water. Spoel de courgette schijfjes af met koud water en laat deze gedurende enkele minuten uitlekken. Een ovenrooster is hier zeer geschikt voor.
  • Verdeel de courgette schijfjes op een schotel. Dek deze voorzichtig af met een deksel of vershoudfolie.
  • Plaats de schotel met courgette schijfjes in de vriezer.
Trefwoord courgette invriezen

FAQ – Courgette invriezen

Hoeveel gram courgette per persoon?

In de meeste gerechten gaat men uit van 200 tot 250 gram courgette per persoon. Houd er rekening mee dat de courgette vaak nog slinkt bij de bereiding hiervan.

Hoe lang blijft courgette goed?

Een courgette invriezen maakt dat je deze tot zeker tien à twaalf maanden kunt bewaren. Kies je voor het in de koelkast bewaren van een courgette, dan is de houdbaarheid hiervan beperkt. Vergelijk het met een komkommer bewaren in de koelkast.

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

 

You may also like