Peultjes invriezen

Wil je peultjes invriezen zodat ze langer vers blijven? In dat geval moet je de peultjes enigszins klaarmaken om ze te kunnen invriezen. Bij peultjes is het heel belangrijk dat je deze blancheert. Je doet dit door de peultjes enkele minuten aan kokend water toe te voegen. Kies bij voorkeur voor een grotere pan, waardoor de peultjes volledig onder water komen te liggen. Vervolgens spoel je de peultjes onder koud water. Zijn de peultjes gespoeld? In dat geval kun je deze uit laten lekken. Tot slot kun je de peultjes verdelen over verschillende bakjes of zakjes, om deze vers te houden in de vriezer.

Bij peultjes invriezen zorg je ervoor dat peultjes langer bewaard blijven, maar ook dat je altijd de juiste portie verse peultjes tot je beschikking hebt! Door de peultjes over meerdere porties te verdelen, verspil je minder van dit heerlijke groenteproduct.

Hoe lang kun je peultjes in de vriezer bewaren?

Bij peultjes invriezen kun je deze veel langer vers houden en behouden ze ook nog eens alle vitamines. Na het invriezen van peultjes kun je deze ruim 52 weken heerlijk vers houden. Je kunt de peultjes het beste in diepvrieszakjes bewaren, waarbij je zoveel mogelijk lucht uit de verpakking drukt. Daarnaast kun je peultjes ook in voor de diepvries geschikte bakjes bewaren.

Verse peultjes in de koelkast bewaren

Je kunt peultjes gekoeld vers houden. Deze blijven gemiddeld 5 tot 9 dagen heerlijk vers, waarbij de kwaliteit natuurlijk ook meespeelt. Zeker bij peultjes kan de kwaliteit behoorlijk verschillen! Hier dien je rekening mee te houden.

Wil je peultjes gekoeld bewaren? In dat geval kun je ze het beste in een schaal laten zitten. Soms helpt het om enkele gaatjes in de verpakking te prikken. Dit ligt een beetje aan het soort verpakking!

Hoe moet je peultjes invriezen?

Als je de peultjes wilt invriezen kun je het beste ons stappenplan volgen. Met ons stappenplan ben je ervan verzekerd dat je langer geniet van heerlijk verse peultjes. En de peultjes voor een langere tijd vers kunt houden. Waarna je ze dus alleen nog hoeft te ontdooien. Je verspilt daarnaast ook veel minder van de heerlijke peultjes.

Stappenplan verse peultjes invriezen

Peultjes invriezen

Door peultjes in te vriezen zorg je ervoor dat je deze groente langer kunt bewaren. Daarbij behouden de peultjes hun vitamines in de vriezer.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 94 kcal

Ingrediënten
  

  • 1200 gram verse peultjes

Instructies
 

  • Haal de peultjes uit de verpakking en breng een kookpan met water aan de kook.
  • Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de peultjes gedurende 3 minuten koken (zonder deksel).
  • Haal de peultjes uit het kokende water en spoel de peultjes af met koud water.
  • Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de peultjes in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvries zakjes.
  • Plaats de porties peultjes achterin in de vriezer.
Trefwoord peultjes invriezen

FAQ – Peultjes invriezen

Hoeveel gram peultjes per persoon?

Normaliter kiest men in een hoofdgerecht voor circa 250 tot 300 gram verse peultjes per persoon. In een salade kun je de helft van deze hoeveelheid nemen.

Welke vitamines zitten in peultjes?

Peultjes zijn ontzettend gezond! Ze zijn rijk aan onder meer vitamine A, B1, B5 en B6 en vitamine C. Een hele waardevolle toevoeging aan je gerechten.

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like