Bloemkool invriezen

Je kunt een bloemkool invriezen om deze langer te bewaren. Voordat je de bloemkool in kunt vriezen is het belangrijk dat je de bloemkool al een beetje klaarmaakt. Laat de bloemkool bijvoorbeeld enkele minuten in kokend water met een klein beetje zout koken. Als het koken is gebeurd kun je de groente spoelen, uit laten lekken en deze verdelen in porties. Nu kun je de bloemkool invriezen, waardoor deze langer te gebruiken is!

Bij bloemkool invriezen profiteer je van een aantal voordelen. Zo kun je bloemkool veel langer vers houden, maar ook verdelen in porties. Hierdoor kun je steeds pakken wat je nodig hebt! Dit zorgt voor minder verspilling van voedsel.

Hoe lang kun je bloemkool in de vriezer bewaren?

De bloemkool blijft door het invriezen hiervan heerlijk vers. Een bloemkool in de vriezer bewaren zorgt dat alle vitamines en de smaak behouden blijven. Het invriezen van een bloemkool verlengt de houdbaarheid met circa 52 weken.

Het beste bewaar je de bloemkoolroosjes in diepvrieszakjes, welke ontdaan moeten zijn van lucht. Ook speciale diepvriesbakjes zijn natuurlijk een optie. Deze bakjes zijn vaak makkelijker te gebruiken bij het ontdooien van de bevroren bloemkool.

Een bloemkool in de koelkast bewaren

Ook kun je bloemkool gekoeld vers houden. Deze blijft dan gemiddeld 7 tot 10 dagen vers. Hierbij is het enigszins afhankelijk van de kwaliteit die de bloemkool heeft, wat de exacte termijn is dat je deze kunt bewaren. Wij gaan uit van een verse bloemkool in de koelkast bewaren.

Bij bloemkool gekoeld bewaren kun je de bladeren het beste laten zitten. Deze beschermen een bloemkool. Op deze manier blijft een bloemkool langer vers, dan wanneer je de bladeren eraf zou halen. Vaak worden de bladeren verwijderd, omdat het ruimte bespaart in de koelkast.

Hoe moet je bloemkoolroosjes invriezen?

Als je een bloemkool wilt invriezen kun je het beste ons stappenplan aanhouden. Aan de hand van dit stappenplan ben je verzekerd dat je bloemkool voor een langere tijd in de vriezer kunt houden. Je verspilt hierdoor minder groente, hoeft de bloemkool enkel nog te ontdooien voor gebruik en kunt bloemkool veel langer gebruiken dan in de koelkast of op de fruitmand.

Stappenplan bloemkool invriezen

Bloemkool invriezen

Het in de vriezer bewaren van bloemkool helpt je de grote krop te verdelen over meerdere porties. Handig wanneer je in je eentje of bijvoorbeeld met z'n tweeën bent. Een volledige krop zal in dit geval te veel zijn.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 24 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 2-3 bakjes of diepvrieszakjes
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Snijd de bloemkool aan, zodat je bloemkool roosjes krijgt.
  • Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de bloemkool roosjes gedurende 2 tot 3 minuten koken (zonder deksel).
  • Haal de bloemkoolroosjes uit het kokende water en spoel de bloemkoolroos af met koud water. Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de bloemkool in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvries zakjes.
  • Plaats de porties bloemkool in de vriezer.
Trefwoord bloemkool invriezen

FAQ – Bloemkool invriezen

Hoeveel gram bloemkool per persoon?

Met 250 tot 300 gram bloemkool per persoon heb je een volwaardige maaltijd. Zeker omdat bloemkool vaak gecombineerd wordt met anderen groenten.

Hoe lang blijft bloemkool goed?

Een bloemkool invriezen zorgt ervoor dat je deze langer kunt bewaren, vaak tot circa 52 weken. Bij een bloemkool in de koelkast bewaren is de houdbaarheid hiervan beperkt.

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like