Knolselderij invriezen

Een knolselderij invriezen zodat deze langer vers blijft: een goed idee! Om een knolselderij in te kunnen vriezen moet je deze vooraf een beetje klaarmaken. Als eerste snijd je de knolselderij in gelijke stukjes. Vervolgens voeg je deze stukjes toe aan een pan, waarin al kokend zit. Laat de knolselderij gedurende 3 tot 4 minuten blancheren. Na deze paar minuten haal je de knolselderij uit de pan en spoel je deze onder koud water af. Nu hoeft de knolselderij enkel nog even uit te lekken, waarna je deze in gelijke porties kunt verdelen voor het invriezen van de knolselderij.

Bij knolselderij invriezen profiteer je van een aantal voordelen. Zo blijft de knolselderij veel langer vers, maar ook het verdelen in porties is fijn! Door de groente in porties te verdelen kun je pakken wat je nodig hebt. Dit zorgt voor minder verspilling van dit prachtige product.

Hoe lang kun je knolselderij in de vriezer bewaren?

Goed behandelde knolselderij invriezen is heel eenvoudig. Je kunt knolselderij in de vriezer bewaren, waarbij alle vitamines en voedingstoffen bewaard blijven. Dat gedurende een kleine 52 weken! Ook staat invriezen van knolselderij garant voor het behoud van de heerlijke smaak van deze groente.

Je kunt knolselderij het beste in gesloten diepvrieszakjes bewaren. Zorg ervoor dat alle lucht uit de verpakking is! Kies je voor een bakje? Zorg er dat geval voor dat je deze goed kunt ontdoen van lucht. Hoe meer lucht er aanwezig is, hoe sneller knolselderij droog zal vriezen, waardoor het product minder vers blijft.

Knolselderij in de koelkast bewaren

Ook kun je knolselderij gekoeld vers houden in de koelkast. Deze blijft dan gemiddeld 5 tot 10 dagen vers, waarbij de exacte tijdsperiode afhankelijk is van de kwaliteit die de knolselderij heeft.

Bij knolselderij gekoeld bewaren kun je deze eventueel in folie wikkelen, waardoor je deze vaak iets langer vers kunt houden. Ben je van plan om de knolselderij uiteindelijk in te vriezen? In dat geval kun je dit het beste zo snel mogelijk doen. Zo behoudt de heerlijk verse knolselderij z’n smaak het beste!

Hoe moet je knolselderij invriezen?

Als je een knolselderij wilt invriezen kun je het beste het stappenplan aanhouden wat we hieronder voor je hebben uitgewerkt. Aan de hand van deze stappen ben je ervan verzekerd dat je knolselderij voor een langere tijd in de vriezer kunt laten liggen. Je verspilt hierdoor minder groente, hoeft de knolselderij enkel nog te ontdooien voor gebruik en kunt knolselderij veel langer gebruiken dan in de koelkast of buiten de koelkast.

Stappenplan knolselderij invriezen

Knolselderij invriezen

Knolselderij invriezen zorgt ervoor dat je deze groente veel langer vers kunt houden. Vaak wel tot een jaar! Ideaal, wanneer je de knolselderij niet in een keer volledig gebruikt in je gerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 32 kcal

Ingrediënten
  

  • 1000 gram knolselderij

Instructies
 

  • Snijd de knolselderij aan, zodat je stukjes, blokjes of reepjes krijgt en breng een kookpan met water aan de kook.
  • Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de knolselderij gedurende 4 minuten koken (zonder deksel).
  • Haal de knolselderij uit het kokende water en spoel de knolselderij af met koud water.
  • Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de knolselderij in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvrieszakjes.
  • Plaats de porties knolselderij in de vriezer.
Trefwoord knolselderij invriezen

FAQ – Knolselderij invriezen

Hoeveel gram knolselderij per persoon?

Men raadt aan om voor 250 tot 300 gram knolselderij per persoon te kiezen in een hoofdgerecht. Gebruik je knolselderij in een salade, neem dan de helft van deze hoeveelheid.

Welke vitamines zitten er in knolselderij?

Knolselderij staat bekend om het hoge percentage vitamine C wat in deze groente zit. Het maakt dat het gebruik van knolselderij in gerechten ontzettend gezond is!

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like