Rode bieten invriezen

Wil je rode bieten invriezen? In dat geval kun je deze het beste volledig koken. Dit heeft alles te maken met het velletje dat er bij rode bieten vanaf moet. Zou je de rode bieten enkel blancheren, dan gaat dit doorgaans veel lastiger. Je kunt rode bieten invriezen nadat je dit heerlijke groenteproduct hebt gekookt. Door de rode bieten in te vriezen kun je deze groente veel langer vers houden. Sterker nog, juist door het invriezen van de rode bieten blijven deze langer vers!

Verdeel de rode bieten direct over meerdere bakjes. Vaak is het makkelijker om deze groente vanuit een bakje te laten ontdooien, dan vanuit een diepvrieszakje. Verder zou je er zelfs voor kunnen kiezen om de porties te verdelen in ijsblok vormen. Hierdoor kun je de porties goed verdelen! Lekker voor bijvoorbeeld in de smoothie.

Hoe lang kun je rode bieten in de vriezer bewaren?

Je kunt rode bieten relatief eenvoudig invriezen. De rode bieten in de vriezer bewaren zorgt dat alle vitamines van dit heerlijke product behouden blijven. Het invriezen van een deze groente verlengt daarnaast de houdbaarheid met maar liefst 52 weken.

Je kunt rode bieten in een bakje bewaren in de vriezer, maar er ook voor kiezen om een ijsblok vorm te kiezen. Het is verstandig om deze rechtstandig in de vriezer te plaatsen, of indien mogelijk af te dekken tegen lekken.

Rode bieten in de koelkast bewaren

Ook kun je rode bieten gekoeld vers houden! Deze blijven dan gemiddeld 4 tot 8 dagen vers. De exacte tijd dat je de rode bieten in de koelkast kunt bewaren is afhankelijk van de kwaliteit hiervan. Heb je de rode bieten in de winkel gekocht, of haal je deze vers uit de tuin?

Bij het bewaren van rode bieten in de koelkast kun je deze het beste in een bak plaatsen. Dit ter voorkoming van afgeven en lekken.

Hoe moet je rode bieten invriezen?

Wanneer je rode bieten wilt invriezen is het belangrijk om deze al klaar te maken zoals in dit plan te vinden is. Volg elke stap zodat je het hele jaar van heerlijke verse rode bieten kunt genieten. Het invriezen van deze groente zorgt voor het behoud van de vitamines en de smaak hiervan. Zo hoef je niet direct alle bieten te eten na het oogsten of de aankoop hiervan in de winkel.

Stappenplan rode bieten invriezen

Rode bieten invriezen

Rode bieten invriezen helpt je deze groente tot circa 52 weken vers te houden. Zo kun je hier een lange tijd van genieten! Door de groente in te vriezen blijven vitamines en mineralen behouden. Evenals de smaak van rode bietjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 86 kcal

Ingrediënten
  

  • 1000 gram rode bieten

Instructies
 

  • Kook de rode bieten zoals je gewend bent.
  • Laat de gekookte rode bieten goed afkoelen.
  • Verdeel de rode bieten in bakjes of ijsklont vorm(en). Het gebruik van een diepvrieszakje kan ook, maar wordt afgeraden.
  • Zorg dat het product niet kan lekken. Dit zou voor vervelende rode vlekken in je vriezer zorgen.
  • Plaats de Rode bieten in de vriezer.
Trefwoord rode bieten invriezen

FAQ – Rode bieten invriezen

Hoeveel gram rode bieten per persoon?

Kies bij voorkeur voor 250 tot 300 gram rode bieten per persoon. De bieten zullen tijdens het koken hiervan nauwelijks slinken. Bij gebruik van rode bieten in een salade volstaat de helft van deze hoeveelheid.

Welke vitamines zitten er in rode bieten?

Rode bieten zijn rijk aan vitamine A, B en C. Daarbij bevatten de rode bieten verschillende mineralen en voedingsstoffen als kalium, fosfor en magnesium.

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like