Zuurkool invriezen

Je kunt zuurkool invriezen om dit langer vers te houden. Van nature is dit bij zuurkool niet direct nodig. Bij het invriezen van zuurkool is het belangrijk dat je het product volledig klaarmaakt zoals je gewend bent. Nadat je dit gedaan hebt, kun je de zuurkool laten afkoelen. Is de zuurkool volledig afgekoeld, dus ook van binnen? In dat geval kun je deze verdelen over meerdere bakjes of speciale diepvrieszakjes, waarna je ze in de vriezer vers kunt bewaren.

Het is heel belangrijk dat je de zuurkool goed koelt voordat je dit invriest. Zo voorkom je vervorming van zuurkool smaak!

Hoewel heerlijke vatverse zuurkool vaak in kleine porties te koop is, kun je het door in te vriezen veel langer vers houden. Bovendien heeft zuurkool vriesvers bewaren een ander groot voordeel: je hoeft het slechts nog op te warmen, waarna je het direct kunt eten.

Hoe lang kun je zuurkool in de vriezer bewaren?

Zuurkool invriezen is heel eenvoudig! Bij zuurkool in de vriezer bewaren blijven alle voedingsstoffen en vitamines behouden. Je hebt dus altijd heerlijk verse zuurkool, waarbij je de zuurkool tot maar liefst 52 weken vers kunt houden.

Bij het invriezen van zuurkool is het belangrijk dat je deze in stevige diepvrieszakjes of bakjes, zoveel mogelijk ontdaan van lucht, bewaart. Dat is handig bij het ontdooien!

Zuurkool in de koelkast bewaren

Ook kun je zuurkool gekoeld vers houden in een koelkast. Deze kun je soms tot wel meer dan een maand bewaren! Dit is veel langer dan dat je verschillende andere groentes kunt bewaren. Zeker als de zuurkool heerlijk vers uit het vat komt is de groente lang vers te houden. Hoe lang je de zuurkool exact vers kunt houden is geheel afhankelijk van het soort zuurkool dat je koopt en hoe vers de zuurkool is.

Bij zuurkool gekoeld bewaren kun je de zuurkool het beste in de verpakking laten zitten waarin je deze hebt gekocht, tot het moment dat je de zuurkool wilt nuttigen. Heb je vatverse zuurkool? In dat geval kun je deze het beste in een bakje bewaren. Bij voorkeur met een gesloten deksel.

Hoe moet je zuurkool invriezen?

Als je zuurkool wilt invriezen is het vooral belangrijk dat deze volledig is klaargemaakt. Door dit op een goede manier te doen, zoals in het stappenplan is omschreven, ben je verzekerd van heerlijk verse zuurkool als je dit laat ontdooien. Als je de zuurkool ook in kleinere porties verpakt, kun je deze vervolgens sneller ontdooien. Het voordeel van het in bakjes verpakken van zuurkool is dat je altijd de juiste hoeveelheid uit de vriezer kunt halen. Zo hoef je minder weg te gooien!

Stappenplan zuurkool invriezen

Zuurkool invriezen

Zuurkool invriezen is heel eenvoudig! Volg de stappen uit dit artikel om je zuurkool tot een jaar goed te kunnen houden. Een alternatief voor het invriezen van deze groente is het bewaren hiervan in de koelkast. Dit kan tot enkele weken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 34 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gr zuurkool
  • 2-3 diepvriesbakjes en -zakjes

Instructies
 

  • Maak de zuurkool klaar zoals je gewend bent. Meng hier nog geen aardappelen of andere ingrediënten doorheen.
  • Laat de zuurkool goed afkoelen tot kamertemperatuur, ook binnenin.
  • Verdeel de zuurkool in de juiste porties. Gebruik hiervoor een stevig diepvrieszakje of -bakjes.
  • Plaats de verdeelde zuurkool achterin de vriezer.
Trefwoord zuurkool invriezen

FAQ – Zuurkool invriezen

Hoeveel gram zuurkool per persoon?

Voor de meeste recepten wordt circa 125 tot 150 gram zuurkool per persoon gebruikt. Het hangt af van de andere ingrediënten in het gerecht, of dit voldoende is voor een volwaardige maaltijd.

Hoe lang blijft zuurkool goed?

Wanneer je zuurkool invriest blijft dit gedurende circa 10 tot 12 maanden goed. In de koelkast is dit maximaal enkele weken.

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like