Spinazie invriezen

Wil je spinazie invriezen? Dan is het belangrijk om deze voor het invriezen al een beetje klaar te gaan maken. Je kunt dit doen door de spinazie te blancheren. Het blancheren bestaat uit het kort laten koken van de spinazie, waarna je de groente in koud water laten koelen. Het koelen doe je bijvoorbeeld door de spinazie onder koud water te spoelen. Op deze manier zorg je ervoor dat de groente veel steviger is, waardoor je het gemakkelijker in kunt vriezen. Zonder dat het kapot gaat als je deze vanuit je vriezer nodig hebt!

Ga je spinazie invriezen? In dat geval profiteer je van een aantal voordelen! Je kunt de spinazie langer vers houden, je verdeelt het makkelijker over verschillende porties en je gooit minder eten weg. Iedere keer als je spinazie in je gerecht gebruikt, pak je precies de juiste hoeveelheid hiervan.

Hoe lang kun je spinazie in de vriezer bewaren?

Na het blancheren kun je spinazie invriezen. De spinazie in de vriezer bewaren zorgt ervoor dat de vitamines behouden blijven. Maar ook de smaak van ingevroren spinazie is veel intenser, wat de spinazie lekkerder maakt. Bij het invriezen van spinazie verleng je de houdbaarheid met maar liefst met 52 weken.

Omdat spinazie een redelijk kwetsbare groente is. Kun je deze het beste bewaren in voor de diepvries geschikte portie bakjes. Zo ben je er zeker van, dat deze groente goed vers en heel blijft!

Spinazie in de koelkast bewaren

Je moet er rekening mee houden dat spinazie een kwetsbare groente is. Je kunt spinazie gekoeld vers houden. Deze blijft gemiddeld 2 tot 4 dagen vers. Waarbij ook de kwaliteit van dit prachtige groenteproduct belangrijk is. Wij gaan uit van een goede vers kwaliteit.

Wil je spinazie gekoeld bewaren? In dat geval is het verstandig om deze onbehandeld te laten. Dus niet voorspoelen tot het moment waarop je de spinazie wilt gebruiken! Hierdoor blijven vitamines in de groente aanwezig. Daarbij blijft de stevigheid van dit kwetsbare product in stand.

Hoe moet je spinazie invriezen?

Wanneer je spinazie wilt invriezen is het goed om het onderstaande stappenplan te hanteren. Op deze manier ben je ervan verzekerd, dat je de spinazie weer kunt gebruiken als je het laat ontdooien. Zo voorkom je voedselverspilling, blijven de vitamines in deze groene groente behouden en verliest het nauwelijks aan smaak.

Stappenplan spinazie invriezen

Spinazie invriezen

Spinazie invriezen zorgt ervoor, dat je deze heerlijke groente langer kunt bewaren. Doordat spinazie vrij kwetsbaar is, kun je dit slechts een korte tijd in de koelkast laten liggen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 15 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gr spinazie
  • Snufje zout
  • 2-3 diepvriesbakjes of zakjes

Instructies
 

  • Was de spinazie zo minimaal mogelijk.
  • Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg optioneel een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de spinazie blaadjes gedurende 2 tot 4 minuten koken (zonder deksel).
  • Haal de spinazie blaadjes uit het kokende water. Spoel de spinazie blaadjes af met koud water. Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de spinazie in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvries bakjes, omdat spinazie een kwetsbare groente is.
  • Plaats de porties spinazie blaadjes in de vriezer.
Trefwoord spinazie invriezen

FAQ – Spinazie invriezen

Hoeveel gram spinazie per persoon?

Bij de meeste recepten volstaan 200 tot 250 gram spinazie per persoon. De spinazie wordt vaak gegeten met andere groenten. Mocht dit in jouw recept niet zo zijn, dan kun je voor 300 gram spinazie per persoon kiezen.

Hoe lang blijft spinazie goed?

Door spinazie in de vriezer te bewaren blijft dit tot zeker 10 à 12 maanden goed. Buiten de vriezer verliest verse spinazie snel aan kwaliteit.

Meer lezen over groente invriezen? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like