Rabarber invriezen
Rabarber invriezen helpt je te voorkomen, dat je een deel van deze fruitsoort weg moet gooien. Hoewel rababer relatief stevig is, blijft het maar beperkt houdbaar in een koelkast.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 21 kcal
- 650 gr rabarber
- Snufje zout
- 2-3 diepvriesbakjes of -zakjes
Snijd de rabarber aan, zodat je kleine stukjes krijgt.
Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
Laat de rabarber stukjes gedurende 2 minuten koken (zonder deksel).
Haal de rabarber stukjes uit het kokende water. Spoel de rabarber stukjes af met koud water. Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
Verdeel de rabarber stukjes in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvrieszakjes.
Plaats de porties rabarber stukjes in de vriezer.
Trefwoord rabarber invriezen