Ga terug

Knolselderij invriezen

Knolselderij invriezen zorgt ervoor dat je deze groente veel langer vers kunt houden. Vaak wel tot een jaar! Ideaal, wanneer je de knolselderij niet in een keer volledig gebruikt in je gerechten.
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorie├źn 32 kcal

Ingredi├źnten
  

  • 1000 gram knolselderij

Instructies
 

  • Snijd de knolselderij aan, zodat je stukjes, blokjes of reepjes krijgt en breng een kookpan met water aan de kook.
  • Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de knolselderij gedurende 4 minuten koken (zonder deksel).
  • Haal de knolselderij uit het kokende water en spoel de knolselderij af met koud water.
  • Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de knolselderij in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvrieszakjes.
  • Plaats de porties knolselderij in de vriezer.
Trefwoord knolselderij invriezen