Go Back

Bloemkool invriezen

Het in de vriezer bewaren van bloemkool helpt je de grote krop te verdelen over meerdere porties. Handig wanneer je in je eentje of bijvoorbeeld met z'n tweeën bent. Een volledige krop zal in dit geval te veel zijn.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 24 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 2-3 bakjes of diepvrieszakjes
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Snijd de bloemkool aan, zodat je bloemkool roosjes krijgt.
  • Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de bloemkool roosjes gedurende 2 tot 3 minuten koken (zonder deksel).
  • Haal de bloemkoolroosjes uit het kokende water en spoel de bloemkoolroos af met koud water. Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de bloemkool in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvries zakjes.
  • Plaats de porties bloemkool in de vriezer.
Trefwoord bloemkool invriezen